Over ZaanIJ

Unieke locaties om te wonen en werken langs Zaan en IJ

Lees meer

Stadsstrand aan de Zaan in Wormerveer

Aan de Zaan in Wormerveer is in juni een strand aangelegd. Een braakliggend terrein aan de Noorddijk is in opdracht van de gemeente getransformeerd in een stadsstrand. Op het strand worden activiteiten voor jongeren georganiseerd met het Sportbedrijf. Zwemmen is op deze plek in de Zaan niet toegestaan.

Al jaren wordt gesproken over de mogelijkheid voor een stadsstrand langs de Zaan en wijkmanager Monica Briefjes van Wormerveer vond de plek in haar wijk. Het strand kan tegelijk dienen als een plek voor jongeren, die van mening zijn dat in Wormerveer te weinig voor hun leeftijdsgroep is te beleven.

Diverse sponsors zijn daarop gevonden en aannemer Germico liet 600 kubieke meter zand storten. De aannemer deed dat deels als invulling van zijn ‘social return’-verplichting aan de gemeente. Het terrein wordt nog verder ingericht door een graffiti-artiest. Foodtruck-ondernemers hebben de gemeente inmiddels benaderd met de vraag of zij bij het strand mogen staan.

Zwemmen op deze plek in de Zaan is verboden: het is te gevaarlijk vanwege voorwerpen op de bodem en de vele schepen die er varen.