Over ZaanIJ

Unieke locaties om te wonen en werken langs Zaan en IJ

Lees meer

Wonen

Zaanstad is een stad met een verhaal, een roemrijke historie waar veel plekken in de stad naar verwijzen. Dat maakt de stad authentiek en een schaars goed. Ook is Zaanstad zowel landelijk als stads. Het water en het groen in de stad en daarbuiten bieden nog volop kansen om het onderscheidende vermogen van Zaanstad/woonstad te versterken. Het landelijke gebied als oase van rust is belangrijk voor het evenwicht tussen stad en land in de compacte metropool.

De goede prijs-kwaliteit verhouding biedt woningzoekenden en ondernemers aantrekkelijke perspectieven. De grond- en huurprijzen in Zaanstad zijn relatief laag. Een hoogfrequente treinverbinding brengt de Zaankanter in tien minuten naar Amsterdam-Centraal en het centrum van Zaandam transformeert tot een levendig stadshart, met nieuwe voorzieningen in een hoge dichtheid. Het leeft in Zaanstad!

Wonen in Zaanstad of Amsterdam

Zaanstad en Amsterdam hebben als woonstad veel te bieden. Op de websites van Zaanstad (kies trefwoord wonen op de homepage) en Amsterdam vindt u alles over het wonen in deze unieke steden.

Wonen in Zaanstad
Wonen in Amsterdam