Over ZaanIJ

Unieke locaties om te wonen en werken langs Zaan en IJ

Lees meer

Inschrijving voor nieuwbouwwoningen De Witte Olifant gestart

De verkoop van de woningen in De Witte Olifant is van start gegaan. Wie op zoek is naar een nieuwbouwwoning op een karakteristieke plek aan de Zaan kan zich inschrijven tot donderdag 8 december om 15.00 uur. Op de locatie van de voormalige verfgroothandel van Mooij aan de Oostzijde in Zaandam komen negen kadewoningen en acht appartementen, waarvan twee penthouses.

De inschrijving ging op 1 december van start. Inschrijven is vrijblijvend en gebeurt op kantoor van Kuijs Reinder Kakes Makelaars & Adviseurs aan de Westzijde 340 in Zaandam.

Locatie
De locatie van het voormalige bedrijfspand van Mooij is al langer in beeld voor woningbouw. Aanvankelijk was het de bedoeling het bedrijfspand te behouden en hierin woningen te realiseren. De bestaande constructie bleek echter kwalitatief niet voldoende, waardoor sloop en nieuwbouw de enige mogelijkheid was.

Uitstraling bedrijfspand keert terug
Hoewel de verffabriek geen monumentale status heeft, is het pand wel beeldbepalend. De uitstraling van de nieuwbouw refereert hier daarom sterk aan. Hierin heeft het supervisieoverleg van het programma ZaanIJ een bijdrage gehad. ‘Net als het bedrijfspand volgt de nieuwbouw de waterlijn’, zegt projectcoördinator André Giezen van Frisoplan uit Sneek. De kenmerkende driedeling in de gevel, die ontstaat door twee ‘torentjes’, keert in het ontwerp terug.

Type woningen
De kadewoningen die worden gerealiseerd zijn zeer ruime eengezinswoningen met vier woonlagen en een parkeerplaats op eigen terrein. Elke kadewoning heeft een vlonderterras aan de Zaan en een dakterras. De appartementen variëren in oppervlakte tussen 65 en 113 vierkante meter. De twee-, drie- en vierkamerappartementen kenmerken zich door veel lichtinval en een weids uitzicht op de Zaan. Elk appartement is anders, met een eigen identiteit en uitstraling.

Projectwebsite
Meer informatie kunt u vinden op de projectwebsite www.dewitteolifantzaandam.nl.